MindLabs opent haar deuren in Tilburg

Tilburg is een bijzondere locatie rijker: MindLabs. Dit gebouw is niet alleen de thuisbasis voor verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven, het introduceert ook een uniek gezicht voor de wereld van kunstmatige intelligentie: MAI, de MindLabs Artificial Intelligence.

Wie is MAI?

MAI is niet zomaar een virtueel karakter, ze vertegenwoordigt de toekomst van AI en de ambities van MindLabs. Gevestigd aan de Locomotiefboulevard 101-119, fungeert MAI als de Chief Exploration Officer (CEO) van MindLabs. Haar missie? De eindeloze mogelijkheden van AI in kaart brengen, angsten omtrent dit onderwerp wegnemen en haar kennis en inzichten delen via diverse mediavormen.

Wat drijft MAI? Een visie op een samenleving waarin technologie in dienst staat van de mensheid. Waar AI niet domineert, maar bijdraagt aan een betere toekomst.

 

Dear future, this is where we build a new tomorrow.

Binnen de muren van MindLabs wordt de toekomst van technologie en samenleving actief vormgegeven. Hier bundelen Tilburg University, Fontys Hogeschool, ROC Tilburg, BUas en diverse bedrijven hun krachten om te werken aan innovaties met maatschappelijke waarde. Zo heeft Interpolis laatst een project gestart om te bekijken hoe ze efficiënter met data en VR om kunnen gaan. 

Ook is het Datascience Centre of Excellence van Het Ministerie van Defensie ingetrokken in MindLabs. Zij gaan, samen met andere MindLabs-partners, werken aan thema's zoals cybersecurity en het tegengaan van misinformatie.

Professor Roy Lindelauf licht toe: “Wij gaan hier onderzoek doen naar verschillende thema’s op het vlak van AI die voor defensie interessant zijn. Voor ons is MindLabs de ideale partner omdat we daardoor nauw kunnen samenwerken met andere kennisinstellingen zoals bijvoorbeeld Cognitive Science & Artificial Intelligence van Tilburg University en Fontys Journalistiek. Daarmee opereren we midden in de samenleving.”

De samenwerking met kennisinstellingen biedt studenten de kans om direct kennis in de praktijk te brengen - MindLabs is een aanwinst voor Nederland en specifiek voor Tilburg.

Het Begin van een nieuwe dialoog

De introductie van MAI markeert een nieuw tijdperk in de interactie tussen mens en technologie. Door haar aanwezigheid op social media, zoals haar Instagramaccount (@mai_mindlabs), nodigt ze de samenleving uit om deel te nemen aan de dialoog over AI. Misschien heb jij de bekendmaking al gespot? Overal door de stad zie je MAI zichzelf op de grond kenbaar maken.

MindLabs illustreert de kracht van samenwerking, innovatie en een toekomst waarin technologie en de mens hand in hand gaan. Voor meer informatie kijk je op de site van MindLabs.