Spaghetti Carbonara

Aan de kook is er weer! We zijn terug van weggeweest en brengen een overheerlijk én voordelig studentenmaaltje met ons mee: Spaghetti Carbonara. Misschien heb je dit al eens geproefd bij de betere Italiaan. Het leuke is dat jij nu die "betere Italiaan" in zo'n 30 minuten naar jouw keuken kunt halen! Het allermooiste? Als je met vier personen eet, kost het nog geen €2,50 per persoon om te maken!

Recept

  • Zet een grote pan water op, en breng het aan de kook voor je spaghetti.
  • Tijd om je spaghetti erin te gooien als het water kookt!
  • Neem een andere pan, gooi daar je spekreepjes in terwijl de pan nog koud is, en bak ze lekker uit op een laag tot middelhoog vuurtje.
  • Kluts de eitjes en rasp wat Parmezaanse kaas erbij.
  • Meng de kaas en een flinke snuf peper door de geklutste eitjes.
  • Plet twee teentjes knoflook met de platte kant van je mes en voeg ze toe aan de pan met spek.
  • Is je spek knapperig en de pasta perfect al dente? Top! Haal de knoflook uit de pan.
  • Voeg de pasta bij de spekjes.
  • Haal de pan van het vuur en meng het kaas-ei mengsel erdoor.
  • Roer alles goed en snel door elkaar tot het een sausje wordt.
  • Voeg een beetje pastawater toe en zet de pan terug op een laag vuurtje.
  • Blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Voor een fancy opmaak, gebruik je zo’n tweepuntige vleesvork. Steek hem voorzichtig in de pasta en draai een paar keer rond.
  • Leg de pasta op een bord, schep er wat extra spekjes en saus overheen.
  • Maak het af met wat extra peper, Parmezaanse kaas en een blaadje peterselie.

That's all! Laat het smaken! 

Ingrediënten

  • 400 gram pasta 
  • 400 gram spek 
  • 6 eieren 
  • 90 gram 
  • parmazaanse kaas
  • 2 el peterselie
  • Zout en peper